GIOLDASIS filipas

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Στους 30 πρώτους δήμους και ο Δήμος Αρταίων για το "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης"


Στους Δήμους στους οποίους θα εφαρμοστεί άμεσα το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (γνωστό ως Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) εντάσσεται ο Δήμος Αρταίων. 

Τη σχετική ενημέρωση έκανε χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη υπό την αρμόδια αναπληρώτρια Υπουργό Θεανώ Φωτίου.

Ο Δήμος Αρταίων μετά την ενημέρωση ότι ακόμη 17 Δήμοι θα εντάσσονταν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε κάνει ήδη από τις αρχές Μαρτίου (με το υπ. αριθμ. πρωτοκόλλου 8056/9-3-2016 έγγραφό του) το αίτημα ένταξης στο «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». 

Στην επιστολή, η οποία είχε αποδέκτη το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφερόταν μεταξύ άλλων πως «λαμβάνοντας υπόψη ότι η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί μια από τις πλέον φτωχές Περιφέρειες της Ελλάδας και ότι ο Δήμος Αρταίων, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμου στην Περιφέρεια Ηπείρου, είναι ο φτωχότερος κεντρικός Δήμος του Νομού παρακαλούμε για την ένταξή μας στο πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

Μόλις χθες υπήρξε ενημέρωση για την οριστική ένταξή του Δήμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Έτσι, άποροι συμπολίτες που πληρούν τα οικονομικά κριτήρια θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα, που τους εξασφαλίζει την άμεση κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσής τους.

«Είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη, την οποία διεκδικούσαμε, με σκοπό να βοηθήσουμε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο Δήμο Αρταίων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος. Να σημειωθεί, ότι μετά την ενημέρωση που θα υπάρξει αύριο στην Αθήνα από την αρμόδια Υπουργό Θεανώ Φωτίου, θα καθοριστεί και ο ακριβής χρόνος έναρξης υλοποίησης του προγράμματος στο Δήμο Αρταίων και θα υπάρξει νέα σχετική ενημέρωση.